تاثیرات آلکالوئیدهای ارگوت، بر عملکرد حیوانات مزرعه ای

زمان مطالعه: < 1 دقیقه در بسیاری موارد مشاهدات و گزارش­های متعددی از تجمع حیوانات در مناطقی از بهاربند که زیر تشعشع مستقیم آفتاب است دیده می­شود که کارشناسان غالبا از یافتن علت آن مستاصل باقی می­مانند. در این موارد معمولا جهت وزش باد، شرایط تهویه­ی هوا و حضور مگس مورد بررسی قرار می­گیرد که در بیش­تر موارد علت آن­ ...

< 1 دقیقه
0 دیدگاه
دام آراد
زمان مطالعه: < 1 دقیقه

در بسیاری موارد مشاهدات و گزارش­های متعددی از تجمع حیوانات در مناطقی از بهاربند که زیر تشعشع مستقیم آفتاب است دیده می­شود که کارشناسان غالبا از یافتن علت آن مستاصل باقی می­مانند. در این موارد معمولا جهت وزش باد، شرایط تهویه­ی هوا و حضور مگس مورد بررسی قرار می­گیرد که در بیش­تر موارد علت آن­ نمی باشد. در مزارع پرورش طیور نیز با وجود توزیع یکنواخت حرارت در سطح، گاها گزارش هایی از تجمع پرنده ها در اطراف منبع حرارتی گزارش می شود.
برای یافتن دلیل این واقعه پیشنهاد می­گردد خبرنامه این ماه را مورد مطالعه قرار دهید.

 

مقدمه

آلکالوئیدهای ارگوت، مایکوتوکسین­هایی هستند که توسط گونه های مختلف قارچ های کلاویسپس تولید می شوند. غالبا کلاویسپس­ها غلاتی مانند جو، گندم، چاودار، تریتیکاله، ارزن و یولاف را تحت تاثیر قرار می دهند. قارچ از زمان جوانه زنی در کنار گیاه رشد می نماید و در زمان تشکیل دانه برخی از دانه ها را در بر می گیرد که باعث سیاه شدن دانه می شود. در صورتی که به یک مشت جو آلوده به این قارچ نگاه کنید دانه های سیاه رنگی را در آن می بینید که وقتی که غلاف سیاه رنگ این دانه ها را باز می کنید یک دانه جو نابالغ در میان آن است. در بسیاری موارد که از مزرعه دار سوال پرسیده می شود که این چیست، این دانه ها را چاودار معرفی می کنند. این راحت ترین روش تشخیص آلودگی به قارچ کلاویسپس می باشد اما برای تشخیص قطعی، نمونه می بایستی به آزمایشگاه ارسال شود.

 

درخواست مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *