مایکوتوکسین­‌ها در سیلاژ ذرت

زمان مطالعه: < 1 دقیقه در آنالیزهای آزمایشگاهی، مقادیر آلودگی به مایکوتوکسین­‌ها غالبا به صورت خشک شده در هوا گزارش می‌­شود و این بدان معنی است که مقادیر مایکوتوکسین­‌ها در منابع خوراکی که از لحاظ کمی مقدار بیش­تری از خوراک حیوانات مزرعه‌­ای را تشکیل می­‌دهند، اهمیت بیش­تری می‌­یابد. یکی از پرمصرف­‌ترین منابع خوراکی در صنایع گاو شیری، سیلاژ ذرت است ...

< 1 دقیقه
0 دیدگاه
دام آراد
زمان مطالعه: < 1 دقیقه

در آنالیزهای آزمایشگاهی، مقادیر آلودگی به مایکوتوکسین­‌ها غالبا به صورت خشک شده در هوا گزارش می‌­شود و این بدان معنی است که مقادیر مایکوتوکسین­‌ها در منابع خوراکی که از لحاظ کمی مقدار بیش­تری از خوراک حیوانات مزرعه‌­ای را تشکیل می­‌دهند، اهمیت بیش­تری می‌­یابد. یکی از پرمصرف­‌ترین منابع خوراکی در صنایع گاو شیری، سیلاژ ذرت است و با توجه به این که حدود 50-40 درصد از ترکیب خوراک گاو شیری (براساس خشک شده در هوا) را سیلاژ ذرت تشکیل می­‌دهد، مقادیر آلودگی به مایکوتوکسین‌های آن می‌­تواند تعیین کننده شرایط آلودگی گاوهای شیری باشد. در این مقاله تلاش شده است تا مهم­ترین مایکوتوکسین‌­هایی را که می­تواند سیلاژ ذرت را درگیر نماید معرفی شود.

 

مقدمه

در طی مطالعه‌­ای بر روی 24 مزرعه گاو شیری در هلند (Driehuis et al., 2008) مشخص شد که سطح آلودگی منابع سیلاژ علوفه‌­ای بیش از سه برابر سایر منابع خوراکی در گله است و با توجه به سطح مصرف بالای این منابع در جیره، توجه به مشکلات ناشی از آن­ها می­‌تواند اهمیت مضاعفی پیدا کند. در نگاه اول، چنین داده­‌های علمی، با سطح انتظارات ما هیچ هم­خوانی ندارد، زیرا براساس قاعده، سطح اسیدیته‌­ی سیلاژ و محدودیتی که در مقدار اکسیژن سیلو وجود دارد می‌­بایستی جلوی رشد کپک‌­ها را گرفته باشد. به غیر از پنیسیلیوم‌ها، کپک­‌های معمول سیلاژ هم چون فوزاریوم­‌ها، آسپرژیلوس­‌ها، موناسکوس­‌ها، ریزوها و سایر گونه­‌های ژئوتریکوم­‌ها نسبت به اکسیژن و شرایط pH پایین حساس هستند و امکان رشد آن­ها در سیلاژ وجود ندارد. پس سوال اینجاست که چگونه منابع  علوفه ای سیلاژ  شده به سطوح بالای مایکوتوکسینی آلوده می­‌شوند؟

منابع سیلاژ می­‌توانند در دوره‌­ی رشد گیاه در مزرعه به هر یک از قارچ‌­های فوزاریومی یا آسپرژیلوسی آلوده شده باشند و یا آلودگی در زمان طول مدت سیلوسازی و براثر آلودگی به قارچ‌­های آسپرژیلوس یا پنیسیلیوم رخ داده باشد.

­

 

درخواست مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *